24ωρη εξυπηρέτηση: +30 2310 713016, +30 6932222509

Χρήσιμες συμβουλές

Χρήσιμες συμβουλές από το Γραφείο Τελετών Κων/νος Χαντζαρίδης

ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΘΑΝΑΤΟΥ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ

Σε περίπτωση που ο θάνατος συμβεί στην οικία, είναι χρήσιμο να τηλεφωνήσετε απευθείας ή να επισκεφτείτε το γραφείο τελετών. Αυτό, θα σας απαλλάξει από πολλές φροντίδες και άσκοπες κινήσεις, θα ελέγξει την ορθότητα του πιστοποιητικού θανάτου για να μην αντιμετωπίσετε αργότερα προβλήματα λόγω τυχόν λαθών στα στοιχεία, θα μεριμνήσει την τακτοποίηση της σορού και θα σας πληροφορήσει για τις ενέργειες τις οποίες πρέπει να προβείτε.

Στις περιπτώσεις που ο άνθρωπός σας αποβιώσει στο σπίτι μπορείτε να τον κρατήσετε κοντά σας.

Σύμφωνα με τους νόμους του κράτους ο ενταφιασμός επιτρέπεται 12 ώρες μετά  από τη στιγμή του θανάτου. Μετά από αυτό το διάστημα, οι συγγενείς μπορούν να δώσουν εντολή στον εργολάβο να προβεί στον ενταφιασμό όποτε αυτοί επιθυμούν αρκεί να μην υπάρχει κίνδυνος σήψεως της σορού.

Στις περιπτώσεις όπου οι συγγενείς περιμένουν πρόσωπα από το εξωτερικό και η σορός πρόκειται να παραμείνει παραπάνω από 24 ώρες, είναι χρήσιμο να δίνεται εντολή στο γραφείο τελετών να τοποθετήσει τη σορό σε ειδικό ψυγείο και να προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για την σωστή συντήρηση της σορού.

ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΘΑΝΑΤΟΥ ΣΕ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ Ή ΚΛΙΝΙΚΗ

Σε περίπτωση που ο θάνατος συμβεί σε νοσοκομείο ή κλινική χρειάζεται τα συγγενικά πρόσωπα να έχουν την ταυτότητα του θανόντος για να την επιδώσουν στο γιατρό του ιδρύματος προκειμένου να συνταχθεί το πιστοποιητικό θανάτου το οποίο μαζί με τα ρούχα θα πρέπει να παραδοθούν στο γραφείο τελετών.

Επομένως δύο πράγματα χρειάζονται σε περίπτωση θανάτου σε νοσοκομείο ή κλινική:

  1. Επαφή με τον γιατρό για την έκδοση του πιστοποιητικού θανάτου.
  2. Ταυτόχρονη κλήση του γραφείου τελετών της αρεσκείας σας για τα περαιτέρω.
ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΑΙΦΝΙΔΙΟΥ ΘΑΝΑΤΟΥ ΠΟΥ ΠΡΟΕΡΧΕΤΑΙ ΑΠΟ ΑΤΥΧΗΜΑ

Σε περίπτωση που ο θάνατος προκληθεί από κάποιο ατύχημα καλέστε αμέσως το γραφείο τελετών για να σας απαλλάξει από τις πρόσθετες φροντίδες που απαιτεί ο νόμος, όπως κάλεσμα της αστυνομικής αρχής, εγκληματολογικής υπηρεσίας, ιατροδικαστή.

Εφόσον καλέσετε το Γραφείο Τελετών και αναλάβει τις πρώτες διαδικασίες που απαιτούνται από το νόμο, ο θανών θα πρέπει να μεταφερθεί στο νεκροτομείο για την διαδικασία της νεκροτομής και την έκδοση πιστοποίησης αιτιών που προκάλεσαν το θάνατο από τον ιατροδικαστή. Η γνωμάτευση του ιατροδικαστή δεν μπορεί να προσβληθεί από κανέναν.

Στην περίπτωση του αιφνίδιου θανάτου θα πρέπει να γίνεται η διαδικασία της νεκροτομής γιατί σε πολλές περιπτώσεις μετά τον ενταφιασμό επακολουθούν δικαστικοί αγώνες (τροχαία ατυχήματα) με τις ασφαλιστικές εταιρείες και είναι απαραίτητη η προσκόμιση ιατροδικαστικής έκθεσης και όχι απλή γνωμάτευση ενός γιατρού.

Στην περίπτωση όπου κατά το ατύχημα ή τον αιφνίδιο θάνατο είναι παρόν κάποιος γιατρός και θελήσει να γνωματεύσει, δεν σας το συνιστούμε. Προτιμήστε τη νεκροτομή, μετά το πέρας της οποίας το γραφείο τελετών Χαντζαρίδης θα φροντίσει για την άψογη εμφάνιση του νεκροτομηθέντος.

Στις περιπτώσεις θανάτου από ατύχημα προτιμήστε η σορός μεταφερθεί στο νεκροστάσιο ή στον Ι. Ναό για την Εξόδιο Ακολουθία και συνέχεια την Ταφή.

ΑΠΩΛΕΙΑ ΠΡΟΣΩΠΩΝ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ

Σε περίπτωση απώλειας ενός προσώπου στο εξωτερικό, είμαστε συμβεβλημένοι με οίκους τελετών του εξωτερικού (Γερμανία, Γαλλία, Ιταλία, Αγγλία, Αυστρία, Αμερική, κλπ). Τηλεφωνήστε στο γραφείο μας, γραφείο τελετών Χαντζαρίδης, και θα αναλάβουμε όλες τις απαραίτητες διαδικασίες για να σας προφυλάξουμε από άσκοπες κινήσεις και περιττά έξοδα.

ΑΠΩΛΕΙΑ ΠΡΟΣΩΠΩΝ ΣΤΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΕΤΑΦΕΡΘΟΥΝ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ

Αναλαμβάνουμε υπεύθυνα και με όλες τις διεθνείς προδιαγραφές που απαιτούνται την αποστολή σωρού με οποιοδήποτε μέσον στο εξωτερικό.

Δωρεάν Παροχές για άπορους